Đilas: Ravnomerno razvijamo Beograd

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavo je da je cilj gradske vlasti da prestonica Srbije bude što je više moguće ravnomerno razvijena.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

16:45

Default images

"Gradska vlast je na ravnomernom razvoju radila tokom protekle tri godine, a i ubuduće će nastaviti", rekao je Đilas obilazeći radove na sanaciji pružnog prelaza i asfaltiranju ulice u naselju Ralja u beogradskoj opštini Sopot.

Đilas je naveo da svi građani Beograda, bilo da žive u centru ili na obodima, moraju da imaju osnovne stvari, poput dobrih škola i obdaništa i asfaltiranih ulica. "Svako ko bude rekao da će ljudi u Ralji imati sve ono što imaju oni koji žive u centru grada, taj laže, jer je to nemoguće, ali mogu da imaju osnovne stvari i to je ono što ćemo mi da uradimo", rekao je on.

Đilas je kazao da je cilj da život u rubnim delovim grada ima svoje prednosti, koje su mnogo veće nego mane.

Gradonačelnik je podsetio da je u Sopotu asfaltirano više desetina kilometara ulica, te najavio radove na asfaltiranju još dvadesetak ulica, ali i uvođenje javne rasvete, kako bi u toj opštini bila povećana bezbednost.

Zajedno sa Đilasom, radove u Ralji obišao je i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić.

Radove na mestu ukrštanja pruge Beograd-Mladenovac-Niš i puta drugog reda u Ralji izvodi JKP "Beograd put", a radi očuvanja bezbednosti drumskog i železničkog saobraćaja radovi podrazumevaju rušenje stare kolovozne konstrukcije i izradu dela nove putne konstrukcije. Radove na demontaži kolovoza i koloseka i montaži koloseka na putnom prelazu izvode "Železnice Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: