Remont vozova za milijardu dinara

"Železnice Srbije" potpisale su sa devet domaćih preduzeća ugovore i anekse ugovora o remontu voznih sredstava, koji su vredni milijardu dinara.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 18.10.2011.

12:13

Default images

Do kraja godine trebalo bi da bude remontovano 680 teretnih i 38 putničkih vagona, tri elektromotorna voza i dve lokomotive, a sredstva za te poslove obezbedila je Vlada Srbije u okviru Programa o načinu podsticanja proizvodnje i remonta šinskih vozila.

Prema potpisanim ugovorima smederevski "Želvoz" za potrebe železnice popraviće 30 putničkih vagona i dva elektromotorna voza, a vrednost posla je 250 miliona dinara.

Za popravku 310 teretnih vagona u kraljevačkoj Fabrici vagona biće izdvojeno 248 miliona dinara, dok će "Goša" u Smederevskoj Palanci popraviti osam putničkih vagona u vrednosti od 60 miliona dinara, a "Tatravagonka Bratstvo" u Subotici remontovati 168 teretnih vagona, a vrednost posla je 135 miliona dinara. Zenjaninski "Šinvoz" za remont jednog elektromotornog voza dobiće 65 miliona dinara, dok će niška "MIN-Lokomotiva" popraviti dve elektro lokomotive u vrednosti od 80 miliona dinara.

Niška "MIN-Vagonka" popraviće 120 teretnih vagona, a vrednost posla je 96 miliona dinara, dok će "MIP RŠV" u Ćupriji remontovati 56 teretnih vagona i prihodovati 45 miliona dinara.

Smederevska "Inter-mehanika" treba da do kraja godine popravi 26 teretnih vagona, a vrednost posla je 21 milion dinara.

Železnice Srbije naglašavaju da je ovo već drugi put ove godine da je Vlada Srbije izdvojila sredstva za remont voznih sredstava.

"Početkom godine za remont voznih sredstava je izdvojeno 900 miliona dinara i remonti se odvijaju prema planu", kazao je generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković.

Prema njegovim rečima u toku je realizacija remonta ukupno 362 teretna i 35 putnička vagona, modernizacija deset putničkih kola visokog komfora i ukupno pet lokomotiva, a na 115 lokomotiva će biti menjani bandaži i popravljeni osovinski sklopovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: