Dinkić: Jura otvara poslove (FOTO)

Južnokorejska kompanija Jura otvorila je u Nišu svoju treću fabriku u Srbiji, drugu u Nišu, u kojoj će, prema najavama, raditi 500 radnika.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

00:42

Default images

Jura je u tri fabrike u Srbiji zaposlila više od 3.300 radnika. Jura u svojoj prvoj fabrici u Rači zapošljava 1.274 ljudi. U drugoj fabrici koja se nalazi u Nišu zapošljava 1.548.

U izgradnju nove fabrike Jura Šinvon uloženo je osam miliona evra i u njoj je zaposleno 500 radnika, a za 300 novih radnih mesta država je izdvojila tri miliona evra podsticaja.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je na otvaranju fabrike da se u Srbiji nastavlja borba za nova radna mesta za svaki grad i opštinu i da je Niš otvaranjem ove fabrike napravio korak ka boljem životu u Srbiji u kojoj se teško živi. "Srbiju vidim ovako kao što je to u radnoj zoni Donje Međurovo sada. Za takvu Srbiju radim i živim i takvoj se radujem", rekla je ona.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić je rekao da je južnokorejska kompanija sada na drugom mestu po broju radnika koje zapošljava u Srbiji i da će godišnje ostvarivati izvoz od 100 miliona evra, kao i da je prosečna plata u njihovim fabrikama 26.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: