Dačić: Policajci će dobiti stanove

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je najavio niz aktivnosti za iznalaženje mogućnosti za rešavanje stambenih pitanja radnika tog ministarstva i policije.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.10.2011.

03:11

Default images

On je rekao da u poslednjih desetak godina nije bilo mnogo dodela stanova po povlašćenim uslovima.

Dačić je podsetio da je dobijanje stana u vlasništvu nekada bilo jedan od glavnih razloga što se išlo u policiju a da je danas zbog zakonskih ograničenja to nemoguće uraditi.

"Trudićemo se da dodelu stanova vratimo na neku pravu meru... nije moguće da MUP dodeljuje besplatne stanove, ali možemo da radimo da se stanovi daju na korišćenje ili da se sa bankama potpišu sporazumi o povoljnijem kreditiranju", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, u mogućnosti za obezbeđivanje stanova spada i postizanje dogovora sa lokalnim samoupravama koje ne bi naplaćivale određene dažbine za gradnju čime bi kvadrat bio jeftiniji z pripadnike policije.

Dačić je kazao i da problem predstavlja i veliki broj pre više od deset godina započetih stanova, a sa čijom izgradnjom se jednostavno stalo, najavivši da će pokušati da se reši i taj problem.

On je rekao da je postignut dogovor sa Ministarstvom odbrane da ustupi policiji "nekoliko desetina stanova" u opštinama gde nema vojnih jedinica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: