Blizu crvene zone, daleko od Grčke

Srbija je mnogo spremnija da odgovori na izazove krize javnog duga, ali treba biti veoma obazriv u pogledu daljeg zaduživanja zemlje, ocenio je Miloš Bugarin.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

14:25

Default images

"Mislim da smo u ovom momentu mnogo spremniji nego za prvi talas krize, koji je bio finansijskog karaktera i prelio se na ekonomski deo. Ovo je kriza javnog duga i moramo voditi računa o daljem zaduživanju zemlje", rekao je predsednik Privredne komore Srbije.

Bugarin je ukazao da "Srbija nije zemlja koja je zadužena jedan i po ili dva odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) već se nalazi blizu 'crvene zone' zaduženosti, na šta upozorava i guverner Centralne banke".

"Ako dođe do velike apresijacije eura doći ćemo u veliki problem servisiranja obaveza", naveo je Bugarin.

Predsednik PKS je upozorio da ukoliko se i dalje Srbija bude nekontrolisano zaduživala, ne bude li imala kvalitetan odnos prema finansijskoj disciplini, imaće problem povratka tog duga ali, u svakom slučaju ne tako veliki kao što ga trenutno ima Grčka.

"Srbija nije ni približno onome što se zove 'grčki scenario'", istakao je Bugarin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: