Država smanjuje šanse za sreću

Nagradnih igara koje za potrošače organizuju kompanije ubuduće će biti manje, jer je država odlučila da novim zakonom o igrama na sreću njihov broj prepolovi.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

14:07

Default images

Po novom propisu, svaka od kompanija imaće pravo na najviše dve nagradne igre godišnje, i to u trajanju do 30 dana. Novi zakon, čiji je nacrt Vlada usvojila na poslednjoj sednici, uvodi i zabranu klađenja preko interneta u inostranstvu.

Igre na sreću u kojima se na osnovu skupljenih kesica, čepova, barkodova i sličnog, dele kuće, stanovi, automobili, nameštaj, putovanja ili proizvodi kompanija, a koje traju duže od jednog meseca, u Srbiji više neće biti dozvoljene.

Kompanije koje su na taj način pokušavale da pospeše prodaju, imale su po prethodnom zakonu pravo na organizovanje četiri nagradne igre godišnje, ali će sad morati da se zadovolje sa samo dve.

Odluku o smanjenju broja igara u Upravi za igre na sreću objašnjavaju otvaranjem tržišta i za druge slične nagradne igre.

"Ta izmena nema nekog velikog značaja i ne pogađa priređivače nagradnih igara. Broj je smanjen kako bi se tržište delilo i s drugim sličnim nagradnim igrama. Broj dana je smanjen, jer nagradne igre nemaju smisla ako traju duže od mesec dana", kaže Aleksandar Vulović, direktor Uprave za igre na sreću pri Ministarstvu finansija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: