Ikarbus i dalje niko neće

Agencija za privatizaciju još jednom je produžila rok za dostavljanje ponuda za kupovinu državnog paketa akcija u zemunskoj firmi Ikarbus.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 15.10.2011.

13:44

Default images

Taj rok je produžen do 28. oktobra ove godine u 16.30 sati.

Udruženje malih akcionara Ikarbusa protestovalo je juče zbog, kako tvrde, namere države da tu firmu još jednom proda nesolidnom kupcu i pozvalo je da „fabriku, koja ima program, tržište i perspektivu, očisti od partijskih parazita i njeno vođenje prepusti kompetentnim i sposobnim profesionalcima“.

„Ovim putem želimo da obavestimo javnost da je potencijalni kupac Ikarbusa, holandska firma VDL, pre par godina ušla u strateško partnerstvo sa novosadskom fabrikom autobusa Neobus i da su, uz sva velika obećanja, neslavno završili saradnju sa Neobusom, ostavši mu dužni oko 900 000 evra“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Udruženja malih akcionara Željko Kukić.

Agencija je već jedanput prodala državni paket akcija, i to 2008. god., problematičnom kupcu iz Rusije, kako tvrdi Udruženje malih akcionara.

Godinu dana nakon toga, pod pritiskom zaposlenih, Agencija raskida ugovor o prodaji. U međuvremenu je država postala većinski vlasnik Ikarbusa.

Ove godine Agencija je ponovo oglasila prodaju Ikarbusa. Kako je do naznačenog roka samo jedna firma otkupila dokumentaciju (holandski VDL), Agencija je već jednom produžila rok za dostavu ponuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: