Dačić: Restitucija čista kao suza

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je stav, protiv koga Evropa ne može biti protiv, da se restitucija ne odnosi na pripadnike okupacionih snaga.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

15:57

Default images

On je naglasio da se Zakon o restituciji ni jednim svojim delom ne odnosi na Madjare.

Mađarska je nagovestila da postoji mogućnost da stavi veto na odluku Saveta Evropske unije o davanju Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU ukoliko ne izmeni zakon o restitutuciji kojim je utvrdjeno da pripadnici okupacionih snaga i njihovi potomci nemaju pravo na povraćaj imovine.

"Princip je da pripadnici okupacionih snaga ne mogu da traže restituciju i to je pošten princip", istakao je Dačić.

On je rekao da razume zainteresovanost Madjarske, ali da te probleme treba rešavati drugim postupcima i rehabilitacijom.

"Nije prvi put da se dešavaju bilateralni problemi, koje treba rešavati", kazao je Dačić i podsetio da ih je Srbija imala sa Poljskom oko zgrade ambasade koja treba da pripadne bivšim vlasnicima i sa litvanskim investitorima koji su ulagali u BIP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: