NS taksisti na ivici egzistencije

Većina novosadskih taksista nije zadovoljna minimalnim cenama prevoza koje važe od juče i tvrde da će i dalje biti na ivici egzistencije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 14.10.2011.

11:19

Default images

Prema odluci Gradskog veća, kilometar i start ne smeju da koštaju manje od 40 dinara, a taksisti tvrde da je reč o „neodrživim cenama koje su važile i do sada, pa su to samo kozmetičke promene koje neće doneti bilo kakvo poboljšanje".

Miroslav Lemić, menadžer preduzeća „Naš taksi", kaže da „navodno poskupljenje" neće imati efekta, kao i da će taksisti i dalje nastaviti da žive na ivici egzistencije. "Cene u taksiju nisu korigovane pet ili šest godina, dok su za to vreme višestruko poskupeli gorivo, usluge servisiranja i sami troškovi života. Gradonačelnik je ovu odluku doneo pro forme, kako bi ispoštovao zakon i to sa debelim zakašnjenjem, a ne u interesu taksista, jer cene praktično ostaju na nivou onih zbog kojih su se vozači žalili i protestovali", kaže Lemić.

Prema njegovim rečima, ovakvim odlukama u drugim gradovima prethodile su detaljne analize iza kojih su stajali stručni timovi, dok je „u Novom Sadu gradonačelnik pogledao koje su aktuelne cene i njih propisao kao minimalne".

"Da stvar bude još gora, ukida nam se i minimalna cena, što otvara vrata za brojne apsurdne situacije. Zamislite taksistu koji pređe pola kilometra, da bi stranku prevezao dve stotine metara za nekih 50-60 dinara, a onda se opet vraća pola kilometra do stajališta", ističe Lemić i dodaje da nije jasno koji su razlozi za promenu cenovnika.

"Zdrava logika kaže da se cene menjaju kako bi taksisti živeli bolje, ali i kako bi redovno izmirivali obaveze prema gradu i državi. Sa ovakvim stanjem, vozači nemaju ni za osnovnu potrošačku korpu, a milionski dugovi će nastaviti da se gomilaju. Bolje da se ništa nije ni menjalo, da ljudi ne baždare taksimetre za džabe", kaže Lemić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: