Nedostaju nam vrhunske nekretnine

Tržište nekretnina u Srbiji u ranoj fazi razvoja pogođeno je krizom, navodi kompanija Koliers internešnel koja se bavi nekretninama.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 08.10.2011.

03:31

Default images

Ta kompanija navodi da nedostaju vrhunske nekretnine koje bi privukle velike investitore za koje su rizik netransparentnost i dugotrajne procedure.

U saopštenju povodom istraživanja stanja na tržištu nekretnina u svetu navodi se i da bi stanje u Srbiji moglo da se poboljša ako bi ona postala kandidat za prijem u EU, ali uz poboljšanje procedure i propisa.

Menadžer odeljenja za procenu vrednosti nekretnina i investiciono savetovanje u Koliersu Marko Vučinić rekao je da tržište u Srbiji prati trend iz Evrope. U anketi te kompanije, 43 odsto od 300 ispitanih investitora se izjasnilo da žele veća ulaganja, a 64 odsto to planira tokom sledećih 12 meseci.

Mogućnost kandidature za ulazak u EU nije dovela do "očekivanog porasta interesovanja investitora za srpsko tržište nekretnina", a status kandidata i prijem u EU bi uticali na smanjenje rizika što bi privuklo strane ulagače, rekao je Vučinić.

"Jedan od najčešćih razloga za posmatrani povećani rizik Srbije leži u netransparentnosti tržišta, dugotrajnoj proceduri za dobijanje dozvola, kao i za izlazak iz investicija; odnosno u nerazvijenom investicionom tržištu nekretnina, uz odsustvo velikih institucionalnih igrača", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: