Dinkić: Jedan evro postaje 8 (FOTO)

Fabrika delova za automobilsku i avio industriju Norma grupa otvorena je danas u Subotici.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Petak, 07.10.2011.

13:42

Default images

U fabriku je uloženo 11,2 miliona evra, trenutno je zaposleno 45 radnika, a plan je da za dve godine bude zaposleno 327 radnika.

Izvršni direktor Norma Grup Verner Degim siguran je da je Subotica bila pravi izbor za ulaganje.

„Subotica je strateška lokacija za kompaniju „Norma Group“ i naši lokalni i regionalni partneri su nas uverili da je to pravi izbor. Naša odluka da investiramo u Srbiju koristiće i regionu Subotice, ali i našim evropskim klijentima, jer će zadovoljiti sve veću potražnju", rekao je on. Lider Ujedinjenih regiona srbije Mlađan Dinkić kaže da je norma dobila milion i po evra od Vlade Srbije, ali samo za građevinske radove srpskim firmama plaćeno je 6 miliona evra, a novozaposleni će plaćati porez koji će ići u subotički budžet, istakao je Dinkić. On je podsetio da se na jedan evro podsticaja za zapošljavanje radnika, koji investitori dobiju, državi u budžet kroz dve godine vrati 8 evra.

Celokupna proizvodnja iz subotičke fabrike će ići u izvoz, a kada za nekoliko godina proradi punim kapacitetom vrednost izvoza će dostići 40 miliona evra.

To je u svetu 17. fabrika "Norma grupe", sa pretežnim nemačkim kapitalom, i prva u Srbiji, a proizvodi spone, spojnice i cevi za protok fluida za brojne vrste vozila.

Ugovor o izgradnji fabrike Norma grupe u Subotici potpisan je u septembru 2010. godine, a Gradska uprava je nemačkoj kompaniji ustupila građevinsko zemljište bez naknade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: