EPS sistemski protiv zloupotreba

Elektroprivreda Srbije (EPS) je oformila internu kontrolu kako bi se sistemski sprečile zloupotrebe kao u slučaju Rudarskog basena Kolubara.

Srbija

Izvor: Beta

Petak, 07.10.2011.

10:13

Default images

Generalni direktor EPS-a Dragomir Marković kaže da je mnogo toga već učinjeno i da se konkretni efekti mogu videti u smanjenju troškova za angažovanje mehanizacije, ali da su to ad hok rešenja koja se nameću nakon što se nešto već dogodilo.

"Politika EPS-a nije više takva, već je politika takva da se deluje preventivno i sistemski rešava problem. Jedna od najznačajnijih promena je formiranje interne kontrole nadzora i revizije svih procesa u EPS-u", kazao je on. Marković je rekao da je direktor interne kontrole izabran na konkursu, da je po ovlašćenjima odmah ispod generalnog direktora i da ima platu jednaku njegovoj, odnosno najveću u EPS-u.

Generalni direktor Rudarskog basena Kolubara Nebojša Ćeran kazao je da žali što problem sa zloupotrebama i malverzacijama u zakupu mehanizacije u toj kompaniji, koja je zavisno preduzeće EPS-a, nije brže rešavan.

On je istakao da je nakon dolaska na čelo Kolubare u 2009. godini preduzeo korake da se zaustave i spreče zloupotrebe što je omogućilo da troškovi zakupa mehanizacije na godišnjem nivou budu pet puta manji, a da se troškovi zakupa privatne mehanizacije smanje oko osam puta.

Ćeran je rekao da ne može da precizira koliko je RB Kolubara oštećena u malverzacijama ističući da će to pokazati istraga i da se time bavi "armija ljudi u poslednje dve godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: