Dinkić: Akcije - moja jedina greška

Predsednik URS Mlađan Dinkić rekao da je jedina njegova krupna greška, dok je proteklih 10 godina bio na vlasti, što je obećao da će akcije vredeti 1.000 evra.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2011.

17:25

Default images

Dinkić je, gostujući na televiziji B92, rekao da je spreman da preuzme odgovornost za sve što je uradio kao ministar u Vladi Srbije.

Predsednik URS je istakao da je današnja situacija teška, ali je kritikovao Vladu da je trebalo da uradi više, ali je dodao da se on trudio da uradi više.

Dinkić je istakao da je 2006. godine, kada je on bio ministar finansija, bila godina sa najvećim brojem investicija u Srbiji, te da je država jedini put u istoriji imala budžetski višak.

Dinkić je rekao da bi bilo lepo da je privreda tako reformisana kao bankarski sistem u period kada bio guverner Narodne banke.

Predsednik URS podsetio je da je on pomogao da Fijat dođe u Srbiju, kao i Jura, Beneton. On je naveo da je kao ministar doveo Fijat u Srbiju, što je, kako je rekao, najveći uspeh Vlade na polju ekonomije.

"Zaposleno je oko 1.000 radnika, još 1.400 će dobiti posao, većina delova će biti proizvedena u Srbiji i imaćemo milijardu i 300 miliona evra od izvoza", kazao je Dinkić i dodao da će Fijatov automobil koji će se proizvoditi u Srbiji biti predstavljen 6. marta u Ženevi.

On je rekao da je Vlada radila sporije i da je trebalo da završi "neke administrativne stvari koje ne zavise od ekonomske krize" kako bi poboljšala ekonomsku situaciju i dodao da se on lično zalagao za giljotinu propisa i smanjenje birokratije.

Dinkić je ponovio da je jedini način za jačanje Srbije decentralizacija vlasti kako bi "svako radio svoj posao a država brže napredovala".

"Srbija treba da napravi podelu posla, Vlada da se bavi velikim infrastrukturnim projektima, regioni da grade, recimo, regionalne puteve, a lokalne samouprave da se brinu o lokalnim putevima, obrazovanju", kazao je Dinkić.

Govoreći o ekonomskoj situaciji u zemlji, lider URS i nekadašnji ministar ekonomije "primetio" je da je situacija teška, da je vlada mogla i trebalo da uradi više od kada je počela ekonomska kriza, ali da se usled krize ipak nije moglo privući više investicija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: