Tadić: Povećali smo plate 10 puta

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je očekivao da se u period posle 5. oktobra 2001. godine smanji nezaposlenost.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 05.10.2011.

15:12

Default images

Tadić je, međutim, podsetio da se Srbija upravo u trenutku ekonomskog zaleta suočila sa svetskom ekonomskom krizom.

Tadić je ocenio da vlast u Srbiji nije imala dovoljno jasne naznake koliko će biti velika svetska eknomska kriza i zapitao sve ekonomiste i analitičare koji kritikuju rad vlade zbog čega na vreme nisu upozorili kakva se opasnost sprema.

On je izrazio žaljenje zbog toga što je svetska ekonomska kriza povećala nezaposlenost u Srbiji i da će zadatak u narednom period biti ublažavanje tog problema.

Tadić je podsetio da je pre petog oktobra javni dug u odnosu na BDP iznosio 105 odsto, a danas iznosi 45 odsto, a da su plate sa 40 povećane na 400 evra.

Govoreći o infrastrukturnim uspesima, on je podsetio da je ovih dana otvoren most kod Beške, da će uskoro biti završeno 3,5 km puta ka mađarskoj granici, da će biti"napadnute sve deonice ka Makedniji i Bugarskoj do kraja godine i da bi uskoro trebalo da bude pronađeno rešenje za autoput ka Čačku.

"To su velike stvari, to su stvari koje menjaju lice naše zemlje", zaključio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

306 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: