Zlatar: Loša usluga oterala goste

Na Zlataru, čija dva hotela imaju blizu 600 kreveta, letos je boravio rekordno mali broj turista, jedva 2.500 koji su ostvarili oko 10.000 noćenja.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 05.10.2011.

08:54

Default images

To je gotovo četiri puta manje od broja noćenja koji je u najboljim godinama planinskog turizma sama beležila Specijalna bolnica Zlatar.

Specijalna bolnica je od januara van upotrebe zbog štrajka zaposlenih, velikih dugova i spora oko imovine između Ministarstva zdravlja i Fonda PIO.

Taj veliki turistički objekat sa 330 kreveta, bazenom i ordinacijama za lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti zvrji prazan, rekao je direktor Turističko-sportskog centra (TSC) Zlatar Đorđe Obućina.

Planina Zlatar je i dalje interesantna gostima, ali očajna smeštajna i hotelska ponuda usmerava goste ka nekim drugim destinacijama.

"Na Zlataru sada nemamo kvalitetnog hotelskog smeštaja. Turisti su zahtevniji i teško da će neko prihvatiti smeštaj u hotelu 'Panorama' sa spratnim kupatilima, sobama bez interneta ili kablovske televizije ili bazenom koji odavno ne radi", kaže Obućina.

On je dodao da je privatni turizam jedina svetla tačka na Zlataru, ali je poseta seoskim gazdinstvima, koja su u programu turističke ponude, vilama i pansionima ipak bila manja nego što se očekivalo.

To je, kako je naveo, zbog toga što se vanpansionska ponuda uglavnom naslanjala na hotelske kapacitete koji su drastično redukovani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: