Bez carine roba vrednosti do 70 €

Vlada Srbije usvojila je predlog po kome se limit za oslobađenje od plaćanja carine prilikom uvoza robe i primanja paketa iz inostranstva podiže na 50 i 70 evra

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 29.09.2011.

16:01

Default images

"Limit za oslobadjanje od carine prilikom uvoza kupljenje robe se podiže sa 25 na 50 evra, dok se limit prilikom uvoza robe koju naši gradjani primaju besplatno od fizičkih lica iz inostranstva podiže sa 45 na 70 evra", rekao je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

"Ovakom odlukom podstiče se korišćenje medjunarodnih servisa za plaćanje preko interneta", kazao je on.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić ranije je objasnio da se ta odluka odnosi na sve pošiljke koje stižu poštom kada ih neko šalje iz inostranstva, kao i na robu koja se naručuje putem interneta.

Kako je Mihajlović precizirao, promenjena je Uredba o vrsti, količini i vrednosti robe na koju se ne plaćaju uvozne dadzbine, rokovima, uslovima i postupku za ostvarivanje prava na oslobođenje plaćanja od uvoznih dažbina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: