SNS: Kad pobedimo - 100 mlrd. evra

Ako SNS dođe na vlast, država će sa investitorima uložiti 100 milijardi evra u industrijsku zonu od Novog Sada do Beograda i u plovni put ka Egejskom moru.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Sreda, 28.09.2011.

12:23

Default images

To je najavio predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić nakon razgovora sa predsednikom Saveza samostalnih sindikata Ljubisavom Orbovićem.

"Država i strani ulagači investiraće u ogromnu industrijsku zonu na desnoj obali Dunava od Novog Sada do Beograda. Želim da svu privredu izmestimo na obalu Dunava, i da zemlja ostane za obrađivanje i hranu", rekao je Nikolić.

Nikolić je istakao i da želi da Srbija ostvari 70-godišnji san da brodovi, a posebno nemački, koji saobraćaju Rajnom, Majnom i Dunavom, skrate putovanje kroz Moravu, Vardar i Egejsko more, i da Srbija dobije sedam hidroelektrana, uz navodnjavanje velikog dela Pomoravlja i plovni put kroz Srbiju.

"Te dve investicije su vrednosti možda i do 100 milijardi evra. Razgovarali smo sa ozbiljnim ljudima u svetu, sa ozbiljnim državama i investitorima... Ovo sa Moravom je sigurno oko 30 milijardi evra", rekao je Nikolić.

Nikolić: Ne pravimo savez sa Orbovićem

Inače, predsednici Saveza samostalnih sindikata Srbije i Srpske napredne stranke Ljubomir Orbović i Tomislav Nikolić održali su danas sastanak, prvi u nizu susreta tog sindikata sa političkim strankama, uz poruku dve strane da je razgovor organizovan sa ciljem poboljšanja stanja u Srbiji, a ne sklapanja političkog saveza.
Sindikati se izgleda kolebaju. Posle velikih najava o ulasku u političku arenu, sada su spustili loptu. Konsultovaće se sa svim partijama o stanju u državi, ali to ne podrazumeva sklapanje političkih saveza.

Predsednici SSSS i SNS rekli su da nije u pitanju nikakav politički savez dve strane, već razgovor o načinu za prevazilaženje krize, kako dočekati drugi talas krize, rašavanju problema nezapslenosti i drugih problema koji, kako su ocenili, muče privredu i zaposlene.

"Nama su sindikati potrebni kao partneri koji će korigovati našu vlast. Često sam bio svedok da vlast ima svoje sindikate, ali kad SNS bude na vlasti sindikati će biti potrebni kao kritičari", rekao je Nikolić.

Tomislav Nikolić, sa druge strane, tvrdi da u sindikat nije došao da skuplja političke poene i da je na razgovor pristao tek kada je saznao da su sve političke partije pozvane na te sastanke.

On je dodao da naprednjacima u borbi za vlast nisu potrebni sindikati, ali da im jesu potrebni za rešavanje problema u privredi i ostvarivanju prava zaposlenih.

Orbović je najavio da će taj sindikat narednih dana razgovarati i sa drugim parlamentarnim strankama sa istim ciljem - rešavanja bitnih i životnih pitanja u Srbiji, navodeći da su ti sastanci deo političkog angažovanja sindikata.

Sindikalci navodno nisu zainteresovani da budu deo nekih budućih vlada. "Što se tiče saveza samostalnih sindikata. Bar dok sam ja ovde, sigurno nećemo ulaziti u vlast", kaže Orbović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

374 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: