Petković: Beogradu nedostaju hoteli

Izgradnja hotela Falkenštajner na Novom Beogradu biće završena pre vremena i otvaranje se može očekivati tokom leta naredne godine.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2011.

14:46

Default images

To je najavio državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Goran Petković

Posle dužeg vremena, gradi se veliki objekat sa 180 soba. Do sada su se gradili uglavnom hoteli kapaciteta od 10 do 70 soba, pa je Beogradu nedostajalo hotelskog smeštaja, istakao je on.

Radovi na hotelu idu ispred dinamičkih planova izgradnje, pa će biti završen pre prvobitnog roka, prema kome je otvaranje planirano za kraj 2012. godine, kazao je Petković nakon obilaska gradilišta. ''Ovaj hotel je prvi takozvani 'mixed used' prostor, tačnije prvi put ćemo imati mešavinu hotelskog i poslovnog prostora, jer se u zgradi pored hotela, u kuli od 12 spratova, nalazi 6.000 kvadrata poslovnog prostora'', naglasio je Petković.

Ideja je, kako je naveo, da se predstavništva novih kompanija smeste u tom poslovnom prostoru, a da istovremeno koriste hotel kao najbliže mesto za smeštaj svojih gostiju, i onih koji dolaze u Beograd na sastanake i kongrese.

Petković je dodao da će sobe biti na nivou “četiri plus” zvezdice što odgovara savremenim poslovnim ljudima, posetiocima velikih gradova, značajnih manifestacija i sajmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: