Gde država pomaže ne može minimalac

Kompanije koje od države dobiju podsticajna sredstva zaposlenima će morati da isplaćuju plate najmanje za petinu veće od propisanog “minimalca“.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 27.09.2011.

10:11

Default images

Visina zarada do sada nije bila predmet kontrole Agencije za strana ulaganja, niti Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Od 2006. godine do sada pamti se 57 nerealizovanih projekata iz ovog programa.

Većina, 30 kompanija, samostalno je odustala od investicije jer nije bila u mogućnosti da ispuni ugovor, obezbede bankrasku garanciju ili su jednostavno promenile poslovnu politiku. “Trenutno, imamo 143 ’živa’ projekta, koji zajedno donose oko 730 miliona evra investicija u Srbiju i otvaraju više od 25.000 novih radnih mesta“, kaže Božidar Laganin, direktor SIEPA.

On navodi da je „za to iz budžeta opredeljeno nešto više od 110 miliona evra. Raskinuta su 22 ugovora, ali te kompanije nisu ni povukle tranše subvencija“.

Deo novca su povukle, ali nisu mogle i da okončaju obećanu investiciju ukupno pet kompanija. I sa njima su raskinuti ugovori, a država im je naplatila bankarske garancije i zatezne kamate. Od tih kompanija naplaćeno je ukupno 4,83 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: