Loši trgovci biće na crnoj listi

Do kraja godine biće formirana crna i bela lista trgovaca i ostalih učesnika na tržištu koji kontaktiraju sa potrošačima.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 17.09.2011.

13:59

Default images

Na tim listama će se naći one kompanije koje su više od tri puta odbile da ispoštuju opravdane prigovore potrošača, kao i one na čije usluge nije bilo primedbi ili su ih pozitivno rešili, kaže predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS) Vera Vida.

"CEPS u proseku ima mesečno između 200 i 300 pritužbi potrošača, od čega se na pojedine firme odnosi 20 ili 30 odsto, a najviše se žale na kvalitet obuće, mobilnih telefona, belu tehniku...", kazala je Vida. Prema Vidi, od osnivanja CEPS pre nešto više od dve godine, u tu organizaciju je stiglo više od 2.400 prijava potrošača, od čega je uspešno rešeno skoro 80 odsto slučajeva.

"Ima trgovaca i pružaoca usluga koji su isključivi i ne žele da diskutuju. Zato će se na crnoj listi naći trgovci koji najviše puta nisu izašli u sustret potrošačima iako su i zahtevi potonjih bili opravdani. Bela lista će doneti spisak onih firmi kojima se najmanje prigovara", objasnila je Vida.

Vidaa je dodala da CEPS priprema crnu i belu listu za Beograd, dok druge potrošačke organizacije pripremaju te liste za ostale krajeve Srbije.

Vida je ukazala da je CEPS organizovan prvenstveno kao savetovalište, da edukuje i informisanje potrošača o njihovim pravima i obavezama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: