Imlek: Ne recikliramo staro mleko

Kompanija Denjub fuds grupa (DFG) u čijem je sastavu Imlek negira da se u nekim zemljama iz regiona reciklira mleko te mlekare kome je istekao rok trajanja.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.09.2011.

17:19

Default images

Proteklih nekoliko dana na internetu se pojavila informacija da se u nekim od zemalja iz regiona reciklira mleko kome je istekao rok trajanja.

"U Imleku to nije slučaj, a sigurno nije ni u zemljama u okruženju”, navode oni.

“Proizvodnja u Imleku je pod stalnim inspekcijskim nadzorom i kontrolom i poštuju svi međunarodni sertifikati i standardi koji ni u kom slučaju ne dozvoljavaju reciklažu mleka", navodi se u saopštenju DFG.

U toj grupi, čiji je deo najveća srpska mlekara Imlek, ističu da ne postoji tehnologija koja na tako visokom termičkom tretmanu tretira mleko koje se vraća u upotrebu, dodajući da reciklaža mleka pasterizovanjem na visokim temperaturama nema nikakvog smisla.

U saopstenju DFG se navodi da u Upravi za veterinu tvrde da se u Srbiji mleko kome je prošao rok trajanja uništava, jer se, prema propisima koji se usklađuju sa evropskim, takva roba nikako ne sme vraćati u proizvodni proces.

U okviru DFG posluje i Mlekara Subotica, kao i kompanije Bambi-Banat i Knjaz Miloš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: