SNS: Kaznićemo korupciju i kriminal

Srpska napredna stranka smatra da je Vlada Srbije odgovorna za lošu situaciju u energetskom sektoru i stalna poskupljenja energije i energenata.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.09.2011.

17:00

Default images

SNS zato traži razrešenje svih afera u toj oblasti.

"Vlada Srbije radi protiv interesa građana, jer zbog korupcije i kriminala dolazi do poskupljenja energije i energenata, odnosno poskupljenja struje, gasa, toplotne energije i naftnih derivata", rekla je član Predsedništva te partije Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare.

Ona je naglasila da treba imenovati odgovorne za takvu situaciju u energetskom sektoru, a da nadležne institucije treba da razreše sve afere koje su se prethodnih godina dešavale na tom polju. SNS će, kako je istakla Mihajlović, najstrože kažnjavati kriminal i korupciju i neće dozvoliti sadašnje ponašanje čelnika javnih preduzeća koja se bave energetikom kao jedini način za privlačenje investicija i za otvaranje novih radnih mesta.

Ona je, kako je preneo SNS, ocenila da je nedostatak stručnih ljudi na važnim pozicijama razlog sadašnje loše situacije u oblasti energetike, a loša zakonska rešenja za neefikasnost i nekonkurentnost.

Mihajlović je najavila da će se SNS potruditi da svi oni koji su odgovorni za današnje stanje u energetskom sektoru Srbije budu imenovani, a od nadležnih institucija da sve ono što se dešavalo u energetskom sektoru Srbije prethodnih 10 godina bude razrešeno.

"Odgovornost mora da se zna, odnosno odgovornost mora da ima svoje ime, sa jedne strane, a sa druge strane mi ćemo se itekako izboriti da našim programom bude dovoljna energija i da ta energija bude po održivim cenama", kazala je Mihajlović.

Prema njenim rečima, energetski sektor se nalazi u "ozbiljnoj i teškoj situaciji", zbog čega će, kako je navela, Srbija u budućnosti morati da uvozi ugalj i sve više električne energije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: