"Nerealni zahtevi malinara"

Ministarstvo poljoprivrede je spremno da pomogne svim poljoprivrednicima i ne pristaje na ucene pojedinih proizvođača, kaže pomoćnik ministra Miloš Milovanović.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.09.2011.

11:59

Default images

"Već dva meseca razgovoramo sa predstavnicima proizvođača malina i pokušavamo da im pomognemo. Rešenje je u dogovoru malinara i valsnika hladnjača koji imaju mpogućnost da iz kredita Fonda za razvoj povećaju otkupnu cenu maline za 10 dinara", rekao je Milovanović.

On je istakao da cena malina ne treba da bude glavna tema razgovora malinara i predstavnika resornog ministarstva već i kako da se poboljša kvalitet tog voća, kako bi se povećao izvoz i od toga korist imali i malinari i hladnjačari.

Zahtevi malinara da subvencije za iz voz malina budu 26 dinara po kilogramu su, prema rečima Milovanovića, nerealni i ne mogu da budu ispunjeni.

Povodom zahteva malinara da proizvodnja malina bude starteška grana Milovanović je rekao da je bitna svaka proizvodnja koja donosi prihod i od koje mogu da žive ljudi koje se njom bave.

"Poljoprivredna politika je usmerena na pomoć svim poljoprivrednicima, u skladu sa raspoloživim budžetom", naglasio je Milovanović.

Malinari protestuju od 11. septembra zahtevajući da sadašnja otkupna cena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara, i da suvebnecije za izvoz budu 26 dinara.

Policija je juče sprečila najavljenu blokadu pruge Beograd-Bar kod Požege, a malinari su za danas najavili masovnije proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

16 h

Podeli: