Telekomunikacije "teške" 1,5 mlrd €

Vrednost tržišta telekomunikacija u Srbiji je 1,5 milijardi evra, što je pet odsto bruto domaćeg p roizvoda (BDP), objavio je Ratel.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.09.2011.

15:55

Default images

Na Odboru za saobraćaj i veze Skupštine Srbije, koji je usvojio godišnji izveštaj o radu Republičke agencije za telekomunikacije za 2010. godinu, direktor te agencije Milan Janković je istakao da je izvršena liberalizacija svih devet segmenata tržišta telekomunikacija.

On je rekao da je "prošle godine registrovan 191 internet provajder i da će na osnovu analize tržišta biti određen dominantan operater".

Janković je naveo i da je najveća investicija prošle godine bio Telenor koji je dobio drugu licencu za fiksnu telefoniju.

"Izvršen je rebalans tarifa u fiksnoj telefoniji i uvedena prenosivost broja u mobilnim mrežama", kazao je direktor Ratela, dodajući da su od jula ove godine kada je uvedena prenosivost, preneta 11.224 broja.

On je kazao da su dodeljene i dve CDMA licence za bežičnu fiksnu telefoniju.

"Sarađujemo sa Republičko radijodifuznom agencijom (RRA) i prema njihovim podacima, prošle godine je registrovano 154 televizijskih i 349 radio stanica", kazao je Janković i dodao da je predviđena digitalizacija televizije.

Izveštaj o radu Ratela će biti prosleđen Skupštini Srbije na razmatranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: