Mrkonjić: Dozvole bez korupcije

Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je da nema korupcije u dodeli dozvola prevoznicima za međunarodni transport.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 14.09.2011.

12:20

Default images

"Dozvole se dele po strogim kriterijuma elektronskim putem, gde svaki prevoznik zna na početku godine da će dobiti dozvolu ako za to ispunjava uslove", rekao je Mrkonjić, koji je prisustvovao podeli 15 rezervnih CEMT dozvola za medjunarodni prevoz.

On je istakao da su danas, prvi put ove godine, podeljene rezervne dozvole za međunarodni prevoz, a ranije se to dešavalo već na početku godine.

Ove godine je podeljeno 1.300 CEMT dozvola u više od 300 preduzeća, a za dobijanje rezervne dozvole podneto je 30 zahteva. Ukupno je na raspolaganju 439 rezervnih dozvola koje se dele prvoznicima u slučaju da izgube dozvole.

Ministarstvo za infrastrukturu, prema rečima Mrkonjića, nastoji da omogući da Srbija ima na raspolaganju veći broj dozvola za međunarodni prevoz jer je godišnji prihod od transprata 500 miliona evra, a u tom sektoru radi oko 25.000 ljudi.

Predsednik Poslovnog udruženja međunardnih transportera Neđa Mandić rekao je da je broj CENT dozvola povećan za 60 odsto u poslednje dve godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

23 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: