Turizam i zdrava hrana šanse Pirota

Najveće mogućnosti Pirota su turizam, proizvodnja zdrave hrane i razvoj malih i srednjih preduzeća.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 14.09.2011.

09:37

Default images

To je zaključak ambasadorskog tima koji bi trebalo da pomogne u promovisanju investicija i unapređenju poslovnog okruženja u Pirotu.

Ambasadorski timovi određeni su u okviru projekta Nacionalne alijanse za ekonomski razvoj za opštine Bujanovac, Leskovac, Pirot, Subotica i Vranje, prvih pet opština koje su od Alijanse dobile sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju.
U ambasadorskom timu za Pirot su ekonomski ataše španske ambasade Pablo Gasos, finansijski direktor VIP mobajla Roland Haidner i zamenik predsednika Skupštine opštine Pirot Sreten Savov.

Savov je rekao da je Pirot pokazao "izuzetnu aktivnost na stvaranju povoljne poslovne klime za investicije. Imamo šta da ponudimo, posebno razvoj turizma na Staroj planini koji

privlači pažnju investitora".

Savetnik za razvoj Alijanse Hans Esterman rekao je da su sve opštine koje su dobile sertifikat organizovane prema potrebama industrije i poslovanja budućih investitora.

"Te opštine će učiti od međunarodne zajednice, dobiće diplomatsku pomoć i nove investitore", rekao je Estreman.

Savetnik Ambasade Španije u Srbiji Manuel Selas rekao je da tim nema precizne ideje i da će se posle ispitivanja terena usmeriti na konkretne stvari.

"Prvo smo prepoznali turizam a jedna španska firma gradi hotelski kompeks na Jabučkom ravništu na Staroj planini. Druga oblast je poljoprivreda i proizvodnja zdrave hrane, a treća je korišćenje postojećih kadrovskih potencijala da bi se razvila mala i srednja preduzeća u ovom regionu", kazao je Selas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: