Delta "ne izlazi" iz nekretnina

Delta holding Miroslava Miškovića početkom nedelje prodala je kompaniji Matijević novosadski tržni centar Bazar za pet miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 10.09.2011.

00:07

Default images

To, međutim, ne znači da se Delta povlači iz oblasti nekretnina, kažu u toj kompaniji.

Jelena Krstović, potpredsednik za korporativne komunikacije Delte, kaže da ova kompanija nastavlja da posluje u oblasti nekretnina, a jedan od najvažnijih pravaca u okviru tog biznisa jeste razvoj šoping molova, za koje su već obezbeđene lokacije u Srbiji i u regionu, između ostalog u Banjaluci.

Ona navodi da će "pored postojećeg Delta sitija, dva šoping mola biti izgrađena u Beogradu, a obezbeđena je i lokacija u Novom Sadu".

"Novosadski Bazar nije prepoznat kao prioritet u našim planovima, između ostalog i zato što nije reč o klasičnom šoping molu, već o objektu koji je građen ranije i po drugim standardima od onih koji danas važe u izgradnji šoping molova. Zbog toga smo se odlučili da prepustimo ovaj objekat, a da razvoj usmerimo u drugom pravcu u kome, izvesno, Novi Sad neće biti zaobiđen", objašnjava Krstovićeva.

Novi vlasnik novosadskog Bazara, Petar Matijević kaže da on ima planove za Bazar, ali o njima nije želeo da govori jer postojeći zakupci prostora imaju važeće ugovore za narednih pet do deset godina.

"U svakom slučaju, cilj nam je da širimo delatnost na prodaju robe široke potrošnje i da na taj način ojačamo konkurenciju u Srbiji", kaže Matijević i dodaje da je njegova kompanija već kupila placeve za gradnju tržnih centara u Zrenjaninu i Novom Sadu, dok pogodnu lokaciju u Beogradu još traže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: