Bajatović: Ostajem u Srbijagasu

Poslanik SPS i direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović kaže da će posle objavljivanja odluke Ustavnog suda o duplim funkcijama zadržati funkciju u tom preduzeću.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 07.09.2011.

11:46

Default images

"Previše sam posla počeo u 'Srbijagasu' da bih se sada odlučio za nešto drugo. Logično je da ostanem u Srbija gasu", rekao je Bajatović u Skupštini Srbije, i pojasnio da će se odreći pozicije poslanika.

Bajatović je dodao da će njegov izbor biti ozvaničen nakon što odluka Ustavnog suda o duplim funkcijama bude objavljena u "Službenom glasniku". On je kazao da se nada da će i ostali funkcioneri sa duplim funkcijama u primerenom roku doneti odluku o tome koju će funkciju zadržati.

Bajatović je inače i član Upravnog odbora rusko-srpskog preduzeća "Jugoros gas".

U "Službenom glasniku" bi uskoro trebalo da bude objavljena odluka Ustavnog suda prema kojoj funkcioneri nemaju pravo da akumuliraju funkcije.

Kako se procenjuje, oko 1.300 funkcionera koji imaju dvostruke ili višestruke funkcije moraće da se u roku od tri dana opredele koju će od funkcija zadržati ili da od Agencije za borbu protiv korupcije zatraže mišljenje da li su funkcije koje obavljaju u sukobu interesa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: