Pustiš psa da te ujede i zaradiš

Pojedini građani Gornjeg MIlanovca priznaju da bi pristali da ih namerno ujede pas lutalica kako bi ostvarili novčanu naknadu od 20.000 do 80.000 dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

17:21

Default images

Toliko se, naime, isplaćuje iz opštinskog budžeta.

Bivši radnik Fabrike automobilskih delova i predsednik Nezavisnog sindikata Miroslav Miletić (45) kaže da mu je "čista računica" da ga ujede pas, jer od toga ima prihode za život, dok fizičkiim radom manje zaradi.

"Iznos ove nadoknade zavisi od stepena bolova, ali neću dozvoliti da me pas pocepa, već jedan manji ujed i primiću 40.000, a to je više nego prosečna plata. A posle nedelju dana oporavka, uz malo fizičkog rada imaću od čega da izdržavam porodicu", kazao je Miletić.

On nije jedini Milanovčanin koji ovako razmišlja.

Opštinski javni pravobranilac Srdjan Lukić na sednici Opštinskog veća saopštio je da je od početka godine iz budžeta isplaćeno 499.020 dinara građanima na ime nadoknada za ujed psa ili štetu pričinjenu domaćim životinjama.

Lukić je rekao da se sporovi uglavnom rešavaju vansudskim poravnanjem, mada je zabeleženo šest tužbi od kojih su dve pravosnažne – jednom oštećenom isplaćeno na ime ujeda 40.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: