Vlada kontroliše javna preduzeća?

Detaljna analiza rada javnih preduzeća u Srbiji trebalo bi uskoro da se nađe pred srpskim ministrima.

Srbija

Izvor: Novosti

Utorak, 06.09.2011.

10:36

Default images

Vlada je nedavno formirala posebnu komisiju koja je počela da ”češlja” poslovanje kompanija na ”državnim jaslama” - saznaju ”Novosti”.

Vladinu komisiju predložila je vicepremijerka Verica Kalanović, a rad je poveren Ministarstvu finansija. Tako da je, faktički, premijer Mirko Cvetković preuzeo obavezu da kontroliše poslovanje ”državnih firmi”.

Na osnovu rezultata do kojih komisija dođe, vladajuće stranke bi trebalo da se dogovore o modelu za ”čišćenje” partijskih vojnika iz direktorskih kabineta i upravnih odbora javnih preduzeća.

Očekuje se da analiza poslovanja JP bude završena do kraja septembra. Izvesno je za sada, da će ubuduće svi direktori biti birani na konkursu, a među ministrima još traje polemika da li će država svoje članove da delegira u upravne ili nadzorne odbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: