RTB: Zastoj koštao 7,5 mil. dolara

RTB Bor je zbog zastoja topionice bakra, loših vremenskih uslova i sprečavanja zagađenja sumpor-dioksidom, izgubio preko 7,5 miliona dolara.

Srbija

Izvor: Beta

Utorak, 06.09.2011.

10:16

Default images

Rudarsko-topioničarski basen u saopštenju navodi da je "zbog režima `stani-kreni` i celodnevnih zastoja, izgubljena proizvodnja 821 tone katodnog bakra i 4.000 tona sumporne kiseline u vrednosti 7,45 miliona dolara".

Prema podacima RTB-a, zbog potrošnje 576 tona uglja i preko 80.000 litara dizel-goriva u vreme zastoja, pošto se agregati održavaju u toplom stanju i kada nema proizvodnje, uzgubljeno je 231.000 dolara.

Zbog epizodnih zagađenja vazduha u gradu i okolini, izazvanih uglavnom nepovoljnim meteorološkim uslovima, topionički agregati, kako se navodi, radili su tokom avgusta osam dana redukovanim režimom, a nedelju dana proizvodnja je bila potpuno obustavljena.

"Topionica i rafinacija bakra u Boru je striktno poštovala odredbe Akcionog plana Vlade Srbije o smanjenju emisije topioničkih gasova u atmosferu", naglašsava se u saopštenju RTB-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: