Putari odblokirali Koridor 10

Radnici Bačkaputa, koji posluje u okviru Nibens grupe, blokirali su oko 13 časova autoput kod Novog Sada tražeći isplatu zaostalih zarada od marta

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.09.2011.

13:56

Default images

Ipak, radnici su posle intervencije policije počeli da sa autoputa kod Novog Sada uklanjaju svoje mašine.

Predsednik sindikata Bačkaputa Đuro Trivunović kaže da su to "obični ljudi koji ne žele da se sukobljavaju sa policijom nego samo traže svoje zarade, koje nisu isplaćene još od marta“.

Ističući da će predstavnici sindikata i radnici tog preduzeća, u zavisnosti od mera koje policija u ovoj situaciji bude preduzela, proceniti šta će činiti u nastavku protesta, on je dodao da će, ukoliko im se ukaže prilika, ponovo blokirati autoput dok im ne budu isplaćene zaostale zarade. Trivunović je rekao i da su teška vozila Bačkaputa pomerena na prostor pored autoputa i da radnici čekaju kako će se situacija odvijati u pogledu ispunjenja njihovih opravdanih zahteva.

"Radnici su se oteli kontroli i nešto pre 13 časova potpuno blokirali saobraćaj kod Temerinske petlje, neće da slušaju ni predstavnike sindikata", kazao je ranije on.

Trivunović je tada rekao da su radnici preprečili autoput sa desetak građevinskih mašina od kojih je svaka teška oko 40 tona, da su formirane kolone vozila u oba u smera, kao i da pristiže policije u velikom broju.

On je kazao da radnici ovim protestom žele da nateraju poslodavce i vlast da im zarade, koje nisu dobili već pet meseci, što pre budu isplaćene.

"Tražimo isplatu makar jednog dela novca koji nam se duguje, jer ne možemo više da čekamo i slušamo prazna obećanja da će nam zarade biti isplaćene te danas, te sutra", kazao je Trivunović.

Sindikat je jutros na sednici doneo odluku da izvrši dodatni pritisak na poslodavce i vlasti i najavio da će izvesti teške mašine kraj autoputa u blizini Novog Sada i početi sa obustavom rada, ali i da će od četvrtka blokirati Koridor 10 ako ne dobiju zarade.

Preduzeće ima 331 zaposlenog, 118 kamiona, 51 građevinsku mašinu, oko 200 manjih mašina sa opremom i po jednu asfaltnu i betonsku bazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: