Otvoren još 21 km Koridora 10

Na severnom kraku Koridora 10 kroz Srbiju danas je otvoreno novih 21 kilometar autoputa, od Bačke Topole do Feketića.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.08.2011.

15:13

Default images

Preduzeće "Koridori Srbije" je najavilo da će preostale deonice autoputa od Horgoša do Novog Sada biti uključene u saobraćaj do kraja septembra.

U prisustvu ministar za infrastrukturu i energetiku Milutina Mrkonjića danas je otvorena deonica od 50. do 71. kilometra računajući od madjarske granice prema Novom Sadu.

Mrkonjić je čestitao graditeljima na dobro obavljenom poslu, najavljujući da će i novi most preko Dunava kod Beške biti otvoren za saobraćaj 15. septembra.

Direktor "Koridora Srbije" Mihajlo Mišić je izjavio da će na trasi autoputa od Horgoša do Novog Sada preostale dve deonice, u ukupnoj dužini od 14 kilometara, od Feketića do Srbobrana, biti otvorene do kraja sledećeg meseca i da bi obilaznica oko Novog Sada trebalo da se završi do decembra.

Mišić je kazao da bi "ipsilon" krak, odnosno obilaznica oko Subotice do Kelebije, trebalo da bude završena do početka iduće godine.

Na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada u saobraćaj je do sada uključeno ukupno 94 kilometra, uključujući dve već izgradjene deonice 2009. godine, dužine 20 kilometara, od Bikova do Žednika i od Siriga do Novog Sada.

Vrednost izgradnje severnog kraka od Novog Sada do Horgoša i Kelebije je oko 10 milijardi dinara, a radovi se finansiraju iz budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: