Telekom: Za Arena Sport 7,7 mil.€

Telekom Srbija postao je vlasnik 51 odsto kompanije HD WIN i sva četiri TV kanala Arena Sport dokapitalizacijom vrednom 7,7 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 26.08.2011.

17:05

Default images

Telekom će od 1. septembra ponuditi gledanje televizijskih emisija na Internetu i mobilnim telefonima.

Ova investicija predstavlja najznačajnije ulaganje Telekoma Srbija posle kupovine većinskog paketa Telekoma Srpske i osnivanja operatora m:tel u Crnoj Gori.

Tom akvizicijom Telekom Srbija je postao prvi telekomunikacioni operator u Srbiji koji će pored distribucije imati značajnu ulogu i u proizvodnji multimedijalnih sadržaja.

Telekom Srbija će omogućiti gledanje televizijskog programa, ne samo Arena sport kanala, pomoću internet televizije (Web TV) i televizije putem mobilnih uređaja, telefona i tablet računara (Mobile TV).

Najgledaniji sportski kanal i vodeća telekomunikaciona kompanija u regionu već su, kako se ističe u saopštenju Telekoma Srbija, pokrenuli i nove zajedničke projekte koji će uskoro biti ponuđeni na tržištima Srbije, BiH i Crne Gore.

Kupovinom kanala Arena Sport, Telekom Srbija će korisnicima ponuditi sopstvene sadržaje i tako proširiti već značajnu ponudu multimedijalnih servisa.

Za razliku od klasične televizije, korisnici će putem Interneta i mobilnog telefona uz Web i Mobile TV, pored TV programa, moći da prate i specijalne i ekskluzivne sadržaje kao što su prenosi utakmica, koncerata, filmova ili različitih zabavnih i informativnih emisija koje nisu na redovnom programu.

Nove usluge Web i Mobile TV korisnicima Telekoma Srbija biće dostupne od 1. septembra.

Televizijski program putem Interneta (Web TV) biće dostupan u okviru tri paketa: Osnovnog (B92 info, SOS kanal, Studio B, Feelmax Yu, TV S, Travel, Outdoor, BBC world, DM SAT), Arena paketa (Arena 1, 2, 3, 4) i Paketa za odrasle (Dorcel).

Dodatna pogodnost je i to što korisnik Web TV-a, kada mu je potrebno da na taj način ima pristup ovim TV programima, pakete može da aktivira i na samo 24 sata.

Putem mobilnog telefona (Mobile TV), korisnici će moći da prate sadržaj 14 TV kanala: B92 info, Studio B, SOS kanal, Metropolis, Arena Sport 1, 2, 3, 4, Feelmax, TV S, Bloomberg, BBC world, Deutsće Welle i Dorcel, takodje podeljenih na Osnovni (TV uživo), Arena i Paket za odrasle.

Korisnici na Mondo WAP portalu treba da izaberu opciju "Video" i uz pomenute TV programe na raspolaganju će imati i druge zanimljive multimedijalne sadržaje kao što su: stanje na putevima, filmovi i serije, fudbal Liga šampiona i Liga UEFA i slično, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: