Obrazovanje odraslih za bolje sutra

Odrasli građani Srbije koji nemaju završenu osnovnu školu moći će od septembra da krenu na nastavu i obuku za jedno od 35 zanimanja.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

18:50

Default images

U okviru projekta "Druga šansa" koji finansira Evropska unija, za odrasle starije od 15 godina tokom narednog meseca počeće nastava osnovnog obrazovanja i stručne obuke, rekla je PR menadžer projekta Aleksandra Kokanović.

Ona je pozvala zainteresovane da se za više informacija jave bilo kojoj osnovnoj školi, mesnoj zajednici, opštini, filijali Nacionalne službe za zapošljavanje. "Ne postoji gornja starosna granica za prijavljivanje", rekla je Kokanović i navela da će u naredne dve školske godine do 4.000 polaznika i 80 škola biti uključeno u projekat.

Osim u osnovnim školama, nastava će se odvijati i u nekoliko ustanova za obrazovanje odraslih, a polaznici "Druge šanse" biće odvojeni od đaka u redovnoj nastavi.

Tokom školovanja odrasli će praktično za tri školske godine završiti osnovnu školu i obučiti se za neki od zanata. Na listi zanimanja su - sobarica, hotelski portir, baštovan, pica majstor, pomoćni kuvar, zavarivač, autolakirer, tkač...

Projekat finansira Evropska unija sa četiri miliona evra bespovratne pomoći iz pretpristupnih fondova, a realizuje ga Ministarstvo prosvete i nauke, rekla je Kokanović i navela da su udžbenici, prilagođeni odraslim polaznicima, spremni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: