Šutanovac: Sarađivaćemo sa Libijom

Ministar odbrane u Vladi Srbije Dragan Šutanovac kaže da je želja srpskog rukovodstva da nastavi vojnu saradnju sa Libijom.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

17:43

Default images

On je, ipak, ocenio da je situacija u toj zemlji još nepredvidiva.

"Posetićemo i Libiju, kao što smo posetili i Egipat, i ukoliko dođe do bilo kakve promene, želimo da budemo prisutni, u skladu sa tradicijom i poštovanjem libijskog naroda. Mi imamo veze sa libijskim narodom pre svega i želimo da nastavimo sa tom saradnjom", kazao je Šutanovac.

Ministar odbrane je kazao da je ideja o gradnji bolnice u Libiji koju je trebalo da izgrade srpski građevinari bila blizu realizacije i izrazio uverenje da će se nastaviti i sa tim projektom.

"To je projekat koji je potreban toj zemlji i ako bude postojala politička volja, mi ćemo nastaviti sa tim projektom", rekao je Šutanovac.

Šutanovac je, međutim, ocenio da je sitiacija u Libiji neizvesna. "Razvoj situacije je takav da je totalno nepredvidivo šta će se dešavati u narednim mesecima", naveo je ministar odbrane.

"Šta god se dešavalo, mi imamo veze sa libijskim narodom", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: