Putari: Policija krši naša prava

Predstavnici sindikata putarskih preduzeća iz Nibens grupe razmatraće ove sednice nastavak protesta zbog problema oko isplate zarada i poslovanja tih firmi.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.08.2011.

17:30

Default images

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović kaže da radnici ne odustaju od svojih zahteva za isplatu zarada, stvaranje uslova za rad i reorganizaciju preduzeća.

Vukanovićeva je kazala da zaposleni u Bačkaputu još nisu dobili ni platu za mart, dok u ostalim preduzećima ne znaju kada će dobiti sledeće zarade.
Ona je istakala i da policija svakog jutra poziva sindikalne predstavnike Preduzeća za puteve Vranje (PZP) i Bačkaputa da ih pita kakve aktivnosti planiraju tog dana. "To je pritisak i kršenje prava radnika", ocenila je Vukanovićeva. Banke, koje su najveći poverioci Nibens grupe, trenutno se dogovaraju oko detalja reoraganizacije putarskih preduzeća, kazala je ona i dodala da bi do 30. avgusta trebalo da bude završen plan reogranizacije za PZP Kragujevac.

"To bi trebalo da omogući da se prekine blokada računa te firme", kazala je ona.

Kako je dodala Vukanovićeva, na planove reorganizacije Bačkaputa i PZP Beograd saglasnost mora da da i Agencija za privatizaciju, jer je ispunjavanje uslova iz ugovora o prodaji tih firmi još pod nadležnošću Agencije.

U sastavu Nibens grupe su preduzeća za puteve Beograd, Niš, Kragujevac, Vranje i Vojvodinaput-Bačkaput iz Novog Sada. Računi preduzeća iz Nibens grupe blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra, od kojih je oko 130 miliona evra dug bankama.

Preduzeća iz grupe Nibens imaju više od 5.000 zaposlenih, a putari iz te grupe održavaju više od 40 odsto puteva u Srbiji i učestvuju u izgradnji autoputa na Koridoru 10 kroz Srbiju, kako i dela autoputa ka Crnoj Gori kod Ljiga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: