Cvetković: Moramo da stegnemo kaiš

Premijer Srbije Mirko Cvetković i delegacija MMF-a konstatovali su da će u narednom periodu biti neophono sprovođenje ušteda na svim nivoima vlasti.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 22.08.2011.

13:17

Default images

"Na sastanku je ocenjeno da je i u narednom periodu neophodno striktno poštovanje fiskalnih pravila, sprovodjenje ušteda na svim nivoima vlasti kao i nastavak sprovodjenja reformi u cilju unapredjenja investicione klime", navodi se u saopštenju.

Na sastanku Cvetkovića sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi Albert Jeger, potvrđeno je i da ćedoći do uskladjivanja i povećanja plata i penzija, kako je i predvidjeno zakonom.
Predsednik Vlade Srbije ponovio je da bi aranžman iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) bio veoma važan za Srbiju jer bi stranim investitorima bio potvrda da Srbija vodi kredibilnu ekonomsku politiku, saopštila je Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Aranžman iz predostrožnosti podrazumeva mogućnost korišćenja sredstava u slučaju potreba zemlje. Preliminarni razgovori o aranžmanu, koji bi trajao 18 meseci uz pristup sredstvima u iznosu od 200 odsto kvote Srbije u MMF-u, odnosno oko milijardu evra, obavljeni su u maju.

Delegacija MMF-a u Beogradu boravi od 18. avgusta, a danas je u Narodnoj banci Srbije počela zvanične razgovore sa vlastima u Srbiji o sklapanju aranžmana iz predostrožnosti, ekonomskim kretanjim i nastavku reformi.

Sa predstavnicima Ministarstva finansija Srbije misija MMF-a će razgovarati o rebalansu budžeta koji je planiran u septembru, a biće utvrđeni i okviri budžeta za 2012. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: