Prepucavanje Telenora i Telekoma

U borbi za nove klijente i veći profit ovih dana počelo je i otvoreno prepucavanje između vodećih operatera Telekoma i Telenora.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.08.2011.

11:48

Default images

Dve telekomukacione kompanije su u celu priču uvukle i Republičku agenciju za elektronske komunikacije.

Naime, Telekom je odmah reagovao na izjavu direktora Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsena da „Telekom nije morao da podigne cene u fiksnoj telefonijii to tako što su ponovili da im je Ratel „nametnuo poskupljenje fiksne telefonije i da je tu odluku obrazložila neophodnošću da se novim operatorima obezbede ekonomski uslovi poslovanja“.

Iz Telekoma kažu da niko nije pominjao Telenor u kontekstu odluke Ratela niti da su „ikada na bilo koji način komentarisali poslovanje svojih konkurenata“.

U Telenoru tvrde da nikada nisu tražili od Ratela veće cene u fiksnoj telefoniji i da Telenor nije podneo još jednu tužbu protiv agencije.

„Ako Telekom Srbija ne želi da poveća cene u fiksnoj telefoniji, niko ih ne tera da to učine. Ako odluče da ih povećaju, to je opet samo njihova odluka i u to ne treba uvlačiti Telenor“, rekao je Jonsen.

On je istakao i da Telenor, koji ima licence za mobilnu i fiksnu telefoniju u Srbiji, pozdravlja odluku Ratela kojom se regulišu cene poziva iz mobilnih mreža u fiksnu mrežu Telekoma Srbija. S druge strane, Telekom je podneo 11 tužbi protiv Ratela, a najveći broj se odnosi na uslove izdavanja licence drugom fiksnom operateru, odnosno Telenoru, i na najnoviji cenovnik telefonskih usluga.
„Devet tužbi se tiču odnosa Telekoma i Telenora, odnosno odluke o izdavanju druge licence za fiksnu telefoniju, jedna tužba tiče se odnosa Telekoma i Oriona, a poslednje tužba nam je stigla pre neki dan i tiče se novih cena telefonskih usluga“, kaže direktor Ratela Milan Janković.

Ratel je u junu usvojio rešenje prema kojem se Telekomu Srbije nalaže da od 1. avgusta udvostruči cene lokalnih poziva i poveća pretplatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: