Čupić: Moramo da oduzimamo kuće

Hipo banka prinuđena je da naplaćuje hipoteke i prodaje nekretnine klijenata jer mnogi ne mogu da otplate pozajmice, kaže Vladimir Čupić.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 21.08.2011.

15:41

Default images

Predsednik Izvršnog odbora Hipo Alpe-Adrija banke objasnio je da su u Hipo banci problematični krediti dostigli 20 odsto, što je prema rečima Čupića na nivou bankarskog sektora u Srbiji.

"Loši plasmani su 'dotakli dno' i to je jedan od najvećih problema bankarskog sektora u Srbiji", rekao je Čupić.
"Hipo banka je, zahvaljujući tome što je u prošloj godini konzervativno pristupila oceni bioniteta klijenata i izdvojila značajne rezervacije, ove godine imala rast kredita i depozita i ostvarila dobre poslovne rezulatate", rekao je Čupić.

Profit Hipo banke u Srbiji, kako je istakao, u prvom polugodištu 2011. godine bio je 13 miliona evra, dok je u prošloj godini iznosio četiti miliona evra.

"Plan banke je da zadrži tržišni udeo od oko šet odsto i da nastavi da širi mrežu filijala", najavio je Čupić.

Trenutno Hipo banka ima 40 filijala, a planirano je otvaranje još 20 do 25.

"U planu je rast kreditne aktvnosti u narednih pet godina, koji svakako neće biti spektalularan, kao prethodnih godina, ali je cilj da bude nekoliko procenata iznad rasta bruto domaćeg proizvoda (BDP)", rekao je Čupić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

5 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: