Palma podelio junice, stiže mlekara

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, nakon što je poljoprivrednicima podelio 210 steonih junica, sada najavljuje i izgradnju mlekare u Jagodini.

Srbija

Izvor: Press

Nedelja, 21.08.2011.

00:04

Default images

"Javio mi se strani investitor koji će doći početkom septembra da dogovorimo izgradnju mlekare, jer planiramo i sledeće i 2013. godine da uvezemo i podelimo po 210 steonih junica", kaže Marković.

On navodi da će zaposlenje u mlekari dobiti sto ljudi, kao i da će Jagodina postati centar mlečnih genetskih krava i lider u proizvodnji mleka i mlečnih prerađevina. Na pitanje odakle Jagodini pare za sve projekte, Marković navodi da je Jagodina turistički, sportski, univerzitetski, industrijski centar, ali i jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća i upravnih odbora ne primaju platu.

"Ne koristimo opštinske automobile funkcionera. Nema roming računa za telefone... Uštedi se negde između 10-11 miliona na mesečnom nivou i te pare preusmeravamo građanima", objašnjava on.

Marković demantuje da mu zbog podrške Vlada daje novac ispod žita i naglašava da "žutu banku nije dobio od države. Akvapark, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura izgrađeni su pre formiranja ove vlade i sada samo krečimo".

"Još su mi u Vladi zavrnuli slavinu, i smanjili transferna sredstva. Mnogi su postali ljubomorni na mene, nijednog investitora nisu doveli u Jagodinu, nego mi je čak jedan bivši ministar odveo neke investitore", kaže on dodajući da nije u pitanju Mlađan Dinkić.

Dragan Marković Palma odbacuje i umešanost u aferu Kolubara i objašnjava da se ne bi, da je "hteo nešto da mućka, firma vodila na moju snaju i sina, nego bi se vodila na neku Milevu iz Beograda".

"Poenta je da firme prelaze sa očeva na decu. Da radim neke sumnjive poslove, ne bih bio pet mandata odbornik u selu gde sam rođen i gde živim, a da se ekonomski razlikujem od mojih komšija. I to je pokazatelj da sve radim pošteno. Tražio sam da policijska i finansijska kontrola dođu u preduzeće i bili su i nisu našli ništa sporno ili nezakonito", naglašava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: