Banatski Dvor spreman za zimu

Završetak prve faze gradnje podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor započetog u vreme dok je NIS bio javno preduzeće priveden je kraju, kaže Vladimir Kuznjecov.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.08.2011.

13:09

Default images

Kuznjecov, predsednik Upravnog odbora podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, dodaje da će dnevno u Banatski Dvor moći da se, umesto milion, utiskuje tri miliona kubika gasa, "što će doprineti stabilnosti snabdevanja gasom svih potrošača u Srbiji".

On navodi i da podzemno skladište gasa Banatski Dvor nije vlasnik gasa koji će biti uskladišten već da pruža uslugu skladištenja, "čime se stvara mogućnost obezbeđenja dopunskih količina gasa u periodu povećanih potreba potrošača prirodnog gasa".

"Današnji kapacitet može da zadovolji potrebe srpskog tržišta tokom takvih perioda", naglašava Kuznjecov i dodaje da će "Banatski Dvor dati sve od sebe da doprinese stabilnosti snabdevanja gasom svih potrošača u Srbiji, i da postane pouzdan partner na kojeg je moguće osloniti se u svakom trenutku".

Na pitanje koliki je finansijski udeo ruske strane, a koliki Srbijagasa, on odgovara da je odnos uloženih sredstava 51 odsto Gasprom, a 49 procenata Srbijagas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: