Invalidi ne smeju ostati bez posla

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić će preduzeti mere za zapošljavanje osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 20.08.2011.

12:51

Default images

Krkobabić i Cvetković su ocenili da da nijedna zaposlena osoba sa invalitidetom u Srbiji ne sme da ostane bez posla.

Krkobabić je zatražio preduzimanje hitih mera za očuvanje postojećih preduzeća za osposobljavanje i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i otvaranje novih.

Zamenik gradonačelnika Beograda je premijeru predstavio i koncept "socijalnog preduzetništva" koji predstvlja nadu za upošljavanje oko 20.000 osoba sa invaliditetom, koliko ih čeka na posao u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da Kabinet premijera uzme aktivno učešće u rešavanju problema zapošljavanja osoba sa invaliditetom i 55 ogranizacija koje zapošljavaju osobe sa invaliditetom nakon dobijanja preciznih informacija od Ministarstva ekonomije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: