Telekom: Ratel kriv za poskupljenje

Kompanija Telekom Srbija je saopštila da joj je Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) nametnula poskupljenje fiksne telefonije.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.08.2011.

18:56

Default images

U Telekomu kažu da je Ratel tu odluku obrazložio neophodnošću da se novim operatorima ozbezbede ekonomski uslovi poslovanja.

Reagujući na izjavu generalnog direktora Telenora u Srbiji Ćel Morten Jonsena da Telekom niko ne može naterati da poveća cene u fiksnoj telefoniji, Telekom je ukazao da u ime te kompanije niko nije pominjao Telenor u kontekstu odluke Ratela.

"Nikada niko u ime kompanije Telekom Srbija nije pomenuo kompaniju Telenor u kontekstu odluke Ratela o povećanju cene fiksne telefonije za naše korisnike, niti smo ikada na bilo koji način komentarisali poslovanje svojih konkurenata", navodi se u saopštenju Telekoma.

Isticući da je Ratel nametnuo poskupljenje fiskne telefonije Telekom je naveo da "o tome najbolje govori sam gospodin Jonsen kada kaže da sada više nema razloga za tužbu Telenora protiv Ratela, a naročito kada, neuspešno braneći Ratel, obmanjuje javnost da Telekomu niko ne može da nametne cene".

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) donela je 16. juna odluku da Telekom Srbije u fiksnoj telefoniji udvostruči cene lokalnih poziva, poveća cenu pretplate, snizi cene međugradskih poziva i izjednači cene za privatne i poslovne korisnike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Norvežani beže u Švajcarsku

Oštro povećanje poreza na bogatstvo i dividende od strane norveške vlade orijentisane na levo, podstaklo je desetine bogataša nordijske nacije da se presele.

12:07

21.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

14 h

Podeli: