Državi ostaje mnogo više imovine

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić razgovarao je sa udruženjima bivših vlasnika oduzete imovine, sporna supstitucija.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.08.2011.

12:55

Default images

Mile Antić iz Mreže za restituciju rekao je da je u toku sastanka glavno kamen spoticanja bilo pitanje supstitucije, koju nacrt zakona ne predviđa.

Predstavnici udruženja starih vlasnika bili su, po njegovim rečima, jedinstveni u tvrdnji da državne imovine, koja bi mogla da posluži za supstituciju potraživanja koje ne bi moglo da bude namireno u originalnom naturalnom obliku, ima više nego što je ukupni iznos potraživanja , ali da sva državna imovina nije popisana.

Skrenuli smo pažnju potpredsedniku Vlade da je u Direkciji za imovinu popisano samo 139 000 hektara poljoprivrednog zemljišta, a da država na različitim nivoima ubira prihode od zakupa 424 500 hektara o čemu postoje podaci u Upravi za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede“, kaže Antić.

On kaže da je Đelić prihvatio samo jednu sugestiju predstavnika starih vlasnika, a to je da se preciziraju odredbe o nevraćanju u naturalnom obliku imovine potrebne za funkcionisanje javnih preduzeća.

„Da ne bi ispalo da je poslovni prostor neophodan za funkcionisanje javnih preduzeća za poslovni prostor, pa da po tom osnovu bude uzurpiran“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: