Beogradski aerodrom pomaže niški

Na predlog Vlade Srbije, Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu uplatio je 100 miliona dinara koje Aerodromu Konstantin Veliki u Nišu kako bi prevazišao krizu.

Srbija

Izvor: Politika

Petak, 05.08.2011.

09:33

Default images

Reč je o bespovratnim sredstvima koja beogradska vazdušna luka izdvaja kao pomoć za aerodrom kraj Niša.

I prošle godine beogradski aerodrom je uplatio niškom aerodromu istu sumu novca bi im račun ne bi bio blokiran i pored velikih dugova.

Osim finansijske pomoći, Aerodrom „Konstantin Veliki“ je dobio u prethodnom periodu od beogradskog aerodroma i veliku pomoć u opremi i tehnici, čime je znatno olakšan rad na niškom aerodromu, posebno u zimskom period” naglašava Dragan Bugarinović, direktor Konstatina Velikog.

Takođe, iz pristupnih fondova Evropske unije najvaljene na su sredstva kako bi se niški aerodrom najpre povezao sa Trstom, Barijem i Mostarom.

Kasnije, kako je predviđeno projektima EU, aerodrom bi trebalo da se poveže i sa drugim gradovima u okruženje i šire u Evropi.

I direktor niškog aerodroma kaže da je sve veći broj aviokompanija u Evropi koje su zainteresovane za saradnju, te da su u toku razgovori sa nekoliko kompanija.

Niški aerodrom i u ovoj godini, iako je malo letova, ima porast broja putnika, i to čak za 15 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ali, ima prema poveriocima i dugovanja od 30 miliona dinara, kao i obavezu otplate kredita od dva miliona evra, uzetog pre nekoliko godina. Taj kredit dodatno opterećuje poslovanje jer je uzet u švajcarskim francima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: