Cepter: Hrvatska je moja nova oaza

Srpski milijarder Filip Cepter konačno je zaplovio Jadranom svojom 50 metara dugačkom megajahtom „Joy Me“.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

02:11

Default images

Lepotica vredna 30 miliona evra prvo je plovilo kompanije „Filip Cepter jahte“ sagrađeno u brodogradilištu u Kraljevici, nadomak hrvatske luke Rijeka. Ponosni vlasnik ističe da je reč o njegovom najvećem poduhvatu u karijeri.

“Kao i avioni moje kompanije „Cepter er“ kompanije, „Joy Me“ se interijerom, eksterijerom i tehnološki razlikuje od svega što konkurencija nudi”, rekao je Cepter za hrvatski „Jutarnji list“. Cepter ističe da su mu strast za brodovima ulile lepote Jadrana.

“Hrvatski Jadran probudio mi je potpuno novu strast. Strast za odmorom i uživanjem, ali i biznisom u smislu proizvoda koji pretpostavlja takav način života. Zato brodogradnja iz moje sadašnje vizure deluje kao vrhunsko poslovno dostignuće”, kaže on.

Kralj šerpi najavljuje nastavak izgradnje luksuznih jahti, pri čemu bi gradnja novog broda splitske kompanije „Filip Cepter jahte“ trebalo da počne za tri meseca u brodogradilištu u Šibeniku i da bude završena za godinu i po.

“Počinjem graditi nezavisno od činjenice imam li kupca ili ne, jer projekat finansiram sam. Tek kada proizvod dođe do green-faze, počećemo tražiti kupca prema čijim ćemo je ličnim željama dovršiti. Velika većina brodogradilišta nema sredstva da finansira i izradi brod te ga tek onda ponudi na prodaju. Zato nisu u mogućnosti uzeti deo kolača koji tržište danas nudi. Mi ćemo iskoristiti tu prednost”, objašnjava Cepter.

Veličanstveno plovilo, do sada neviđenog popartovskog dizajna i superluksuznog enterijera, sastoji se od tri nivoa.

Na prvom, najnižem, nalazi se krmena platforma sa prostorom za sunčanje, teretanom, saunom i sobom za hromoterapiju (alternativna terapija bojama). Na srednjem nivou su četiri apartmana za goste, salon i bar, u kojem umesto stolica stoje drvene bele ljuljaške. Na poslednjem spratu, tik do komandnog mosta, smeštena su dva vlasnička apartmana, u kojima će Filip Cepter sa suprugom Madlenom i desetogodišnjom ćerkicom Emom na Jadranu provesti letnji odmor.

Srbija zanemarljivo tržište

Cepter kaže da u Srbiji ostvaruje svega jedan odsto svog prihoda.

“Ali u domovini sam uvek u fokusu, navikao da me i vole i mrze. Zavist je jedina izvesnost koja prati svakog uspešnog čoveka”, iskren je Cepter.

Život u rezidenciji kralja Faruka

U poslednje 22 godine, sa suprugom Madlenom živi u Monaku, u bivšoj rezidenciji kralja Faruka. U vlasništvu imaju i vile u Parizu i na Dedinju, sve luksuzno opremljene najdragocenijim komadima nameštaja nabavljenim na aukcijama u kućama „Sotbi“ i „Kristi“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: