Aerodrom Beograd snizio cene usluga

Beogradski Aerodrom "Nikola Tesla" je smanjio za sedam odsto naknade za sletanje koje se naplaćuju avio-kompanijama.

Srbija

Izvor: Beta

Subota, 30.07.2011.

11:54

Default images

To je drugo pojeftinjenje u ovoj godini osnovne usluge Aerodroma, a odnosi se na sve tipove i kategorije aviona, navodi se u saopštenju Aerodroma.

"Smanjenje naknade za sletanje aviona doprineće nastavljanju izuzetnog povećanja obima saobraćaja i otvaranju novih linija, a beogradski aerodrom učiniti još atraktivnijim i avio-kompanijama i putnicima", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je u poslednjih 12 meseci procentualni rast putnika na beogradskom aerodromu veći nego na aerodromima u Zagrebu, Ljubljani, Beču, Budimpešti, Temišvaru, Bukureštu i Sofiji.

Aerodrom "Nikola Tesla" uslužio je više od 1,3 miliona putnika u prvoj polovini ove godine, uz prosečni mesečni porast broja putnika od oko 20 odsto. Ukupan broj putnika na tom aerodromu u 2010. godini bio je 2,7 miliona.

Tokom letnjeg reda letenja, prema podacima sa kompanijskog sajta, sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" saobraća 30 aviokompanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: