EBRD: 10 mil. evra za MSP u Srbiji

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Banci Inteza Beograd kreditnu liniju od 10 miliona evra.

Srbija

Izvor: Tanjug

Subota, 30.07.2011.

11:23

Default images

Ta linija je namenjena za davanje zajmova privatnim preduzećima, u njihovim pokušajima modernizacije i unapređenja proizvodnje.

Kreditna linija je deo šire regionalne podrške EBRD-a privatnom sektoru na zapadnom Balkanu, a sredstva odobrena Srbiji će se koristiti za poboljšanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, koja čine oko 90 odsto srpskih kompanija.

Mala i srednja preduzeća imaće pristup srednjoročnom i dugoročnom finansiranju, kako bi prevazišla postojeće prepreke na tržištu koje sprečavaju preduzeća da se upuste u prioritetne investicije.

"Sa našom novom investicijom, podstičemo mala i srednja preduzeća da investiraju u poboljšanje kvaliteta i produktivnosti. Mi obezbeđujemo preko potreban pristup finansijama, ali isto tako ćemo ponuditi znanje i ekspertizu za jačanje konkurentnosti - ključne oblasti za ekonomiju zemlje", najavila je direktorka kancelarije EBRD za Srbiju Hildegard Gaček.

EBRD je do sada investirao u Srbiju oko 2,5 milijardi evra u više od 150 projekata, u ukupnoj vrednosti od oko šest milijardi evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: