Surf u Vojvodini od 14,4 do 21 Mbs

Vojvodina je prvi region u Srbiji u kojem Telenorovi korisnici Interneta mogu da surfuju brzinama od 14,4 do 21 megabita u sekundi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 29.07.2011.

13:37

Default images

Da bi to bilo postignuto obnovljeni su svi vitalni delovi mreže u Vojvodini, od radio i transportne mreže do jezgra i servisnih platformi, a koristi se oprema najpoznatijih svetskih proizvodjača poput Huaveja, Eriksona i Nere, saopštio je Telenor.

„Poslednjih godina svedoci smo brzih promena u razvoju Interneta u Srbiji“, rekao je izvršni direktor marketinga Telenora Marek Slačik i dodao da razvoj usluga i navike idu u korak sa svetom, što zahteva mrežu koja će omogućiti brz i pouzdan protok podataka.

On je naglasio da ta kompanija korisnicima, kojima je pristup Internetu svakodnevna potreba i navika, nudi pouzdanu mrežu koja podržava napredne usluge i obezbeđuje najbrži internet na svakoj lokaciji i u svako vreme.

Nova mreža, kako je precizirano, štedi i do 30 odsto električne energije i tako doprinosi zaštiti čovekove okoline. Uz to će biti spremna i da podrži dolazeću 4G tehnologiju.

Paralelno sa unapređivanjem mreže Telenor na tržište uvodi i nove modeme i tablet računare za mobilni internetu velikim brzinama a ta kompanija je u Srbiji jedan od tri mobilna operatera u Evropi koji svojim korisnicima nude uređaj „samsung galaksi tab 10.1“.

Telenor grupa je šesti po veličini mobilni operator na svetu sa 220 miliona korisnika, od kojih je u Srbiji više od tri miliona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: